Restips Thailand

Förlänga visum Thailand

By on 23 februari, 2017

Förlänga Visum i Thailand – här kommer fakta och tips!

Om man flyger in till Thailand så får man ett turistvisum vid ankomst på 30 dagar, om man kommer landvägen så är turistvisumet endast giltigt i 15 dagar. Vi hade inför vår resa ansökt om turistvisa 2 månader som man sedan kan förlänga på plats i ytterligare en månad utan att behöva lämna landet. Det finns även multiple 6 månader och andra visum för long stay. Mer info om visum på: www.thaiembassy.se. Enklast att ansöka om visum gör man på The Royal Thai Embassy i Stockholm eller Royal Thai Consulate i Göteborg, det finns riktlinjer om hur det fungerar på www.thaiembassy.se. Om man inte har möjlighet att själv besöka Ambassaden/Konsulatet finns det företag som hjälper till med det och såklart även tar lite betalt för besväret tex. allavisum.se

För att förlänga sitt turistvisum på plats krävs:

Kopia på flygbiljetten

Kopia på passet

Kopia på turistvisumet som är i passet (måste kopieras på plats i Thailand då stämpeln krävs när du kom in i landet)

1 passfoto

Papper om var du vistas i Thailand, vår husresort fyllde i detta online till oss så det fanns registrerat när vi förlängde våra visum

Blankett i fylld på Immigration kontoret

1900 bath pp i kontanter

Viktigt att tänka på är också att man planerar att besöka kontoret när visumet håller på att gå ut och man tex ska stanna i landet 2+1 månad. Om man endast stannar 2 månader + 10 dagar har man ju mer flexibilitet. För den dagen du besöker kontoret så förlängs visumet i 30 dagar även om du har dagar kvar på ursprungsvisumet.

Vi förlängde våra visum på Rayong Immigration Office, de har öppet måndag-fredag kl.8.30-16.30 med lunchstängt kl.12-13 och stängt på helgdagar. Om man inte hinner fram före lunch så får man snällt gå ut och behålla sin kölapp för att sedan komma tillbaka kl.13. Immigration Office ligger mitt ute i ingenstans i Maptaphut norr om Rayong. När vi var där så fanns det ett litet hak utanför som sålde frukt shakar och chips typ. Kom inte hit med hungriga barn är mitt bästa tips! 🙂

Om ni ska ansöka om visum just här är mitt tips: Gå direkt in i huvudbyggnaden rakt fram, direkt till höger finns nummerlappar, där står tydligt vilket man ska ta för att förlänga turistvisumet. Ta sedan blankett som finns utanför huset till vänster och fyll i. Man blir lätt snurrig när man kommer och inte riktigt vet vart man ska börja och vilken blankett som ska fyllas i, men allt går bra så länge man behåller lugnet i kroppen 🙂

Allt tar sin gilla gång så andas och njut av varför du besöker Immigration Office! Efter att ha varit i Thailand i 2 månader så känns det verkligen som värsta rånet att visumet kostar 1900 bath (ca 500 sek) helst om man är 5 i familjen, samma pris för stora och små!!!! Så total visumkostnad för max 3 månader i Thailand: 800 sek pp, 300 sek som betalas när man ansöker hemma och sedan 500 sek på plats.

Lycka till!

img_5550

Flaggor utanför entrén på Rayong Immigration Office

img_5548 img_5545

Rayong Immigration Office: Nej, gå inte vänster om du ska förlänga ditt turistvisa med 1 månad. Blanketten finns där men ta kölapp först!

img_5544

Huvudentré

 

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Lindha Älenmark - Resebloggare
Linköping

Välkommen till min reseblogg, vad glad jag blir att just du hittat hit! Hos mig kan ni följa med mig och min resgalna familj. Det blir mycket Thailand, Spanien, Grekland, Dubai, övriga världen, Sverigeutflykter (även om vi är sämst på det), hotellrecensioner, restips, resa med barn, vardagsliv, mycket annat och massa bus. Varje år summeras hos oss som ett fantastiskt resår, 2016 är det bästa hittills. Nu blickar vi fram emot 2017! Följ mig gärna på Instagram. Jag blir jätteglad för kommentarer och mail så tveka inte att höra av er om ni vill mig något!