Ban Phe/Mae Phim Bangkok Flyga med små barn Thailand

25 timmar dörr till dörr

den
20 juli, 2018

Resan hem från Ban Phe – Thailand till Linköping – Sverige tog nästan exakt 25 timmar dörr till dörr. Jag har klockat den här sträckan några gånger nu och det kan diffa någon timme. Man kan inte säga något annat än att det är en lång resa. Mitt bästa tips är att förbereda barnen på vad som ska hända och försöka att göra det så roligt som möjligt. Om vi vuxna skulle ha inställningen, det här kommer bli såååå jobbigt och fy vad trångt det är på planet och äcklig mat och dagflyg och stackars mig som inte kan sova på flyg så skulle ju såklart barnen också sucka. Ja, ni förstår nog vad jag menar 😉

Barn tycker nästan allt är kul! Åka bil, taxi, buss till flyget, åka rulltrappa, gå på långa gåband på flygplatsen mm.

Vår resa hem såg ut såhär (ungefär):

Kl.05.30 Lämnade huset i Ban Phe. Ban Phe – Bangkok Airport, 18 mil tar alltid exakt 2 timmar men vi räknar med 3 timmar om något händer på vägen. Vi brukar också vara på flygplatsen 3 timmar före avgång för att slippa stressa, det är det värsta man kan utsätta sig själv och barnen för. Det kan bli stressigt pga av andra saker men att ha gott om tid är verkligen ett tips när man reser med barn. Dagens flyg avgång kl.11.25.

Kl.07.30 når Bangkok flygplats, lämna tillbaka hyrbil, bli skjutsad av Hertz 3 km till avgångshållen. Äter medhavd frukost innan vi checkar in och lämnar bagaget. Sedan lämnar vi in bilbarnstolarna i specialbagage. Går igenom säkerthetskontroll och pass/immigration.

Kl.9.20 färdiga. Dags för lite taxfreeemingel och mat. Att vara hungrig på flyget är det värsta jag vet så att preppa med mat är det bästa. Köper vatten och fyller termosen med varmvatten ifall det blir en vällingsugen liten unge på flyget.

Kl.10.20 går in i gaten, chillar, kollar när de lastar planet innan vi får gå ombord flyget.

Kl.11.25 flyget rullar ut från gaten, Ukraine Airlines mot Kiev, 9, 5 timmars flight.

Kl.21.10 (thailändsk tid) landar i Kiev, säkerhetskontroll och flygplatshäng.

Kl.00.30 (thailändsk tid) avgår flyget mot Arlanda.

Kl.02.30 (thailändsk tid) landar Arlanda.

Kl.03.30 (thailändsk tid) blir upphämtade av Flygets parkering.

Kl.03.40 (thailändsk tid) Packar in oss i bilen, efter takeaway på Mc Donalds åker vi hemåt.

Kl.06.15 (thailändsk tid) Hemma, äntligen 25 timmar senare. Vi drar tillbaka klockan till 01.15 för att vara i rätt tid. Skiljer 5 timmar Sverige – Thailand på sommarhalvåret. Trötta såklart, att krypa ner i sin egna säng efter en lång resa är ju bara sååå underbart!

Barnen somnade gott i bilen och flyttades över till deras sängar. Klockan 04.15 vaknade lilleman, godmorgon jetlag haha!!

Tre barn på en bagagevagn – check

Nöjd storasyster som tar hand om småsyskonen och mamma och pappan får sitta på egen rad – helt ok! (Och varade såklart inte så länge)

Lilleman som skulle med och vattna hos morfar, somnade som en stock i bilen. Perfekt att lägga honom i dynlådan så fick jag vattna i lugn och ro! Man blir sliten av att resa länge och bli jetlaggad på köpet 😉

 

TAGGAR
RELATERADE INLÄGG

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Lindha Älenmark - Reseinspiratör
Linköping

Hej och välkommen till resebloggen Time2travel.se. Här hoppas jag du ska finna inspiration till resor och upplevelser. Min passion i livet är resor och våra 3 barn som nu är 3, 5 och 7 år gamla har hängt med sedan de låg i magen. Det bjuds på mycket praktiska tips att resa med barn, resmålstips, hotellpärlor mm. Det blir mycket Thailandsinspiration där vi har vårt andra hem och tillbringar några månader varje vinter. Även en hel del resor i Europa och till övriga Världen. Allt i en härlig mix ifrån egenpaketerade resor med flyg, hotell och hyrbil till riktig charter med barnklubbar och allinklusive. Ett och annat inlägg om vardag, livet, familjen och träning dyker också upp ibland! time2travelse@gmail.com