Känns som en reseplanering är på gång här hemma

0

Sent i går kväll kändes det som att jag hittade den ultimata resan för i vinter. Jippi jippi, ingen är gladare än jag! I vanliga fall så brukar vi så här dags på året redan ha vinterresan bokad och klar. De senaste sex vintrarna har vi varit i Thailand med barnen. Alltifrån två veckor till tre månader, rest runt lite till rest runt mycket, alltifrån Lollo & Berniehotell till hyrahusliv.

I år har vi fortfarande ingen resa bokad, vi vet bara att hur eller hur ska vi till Thailand!! Det som gjort att vi fortfarande inte har kommit till skott är framförallt att vi har huset, friheten att själv välja när man vill åka och det alltid är ledigt. Dock kommer vi ju inte kunna att hyra ut det lika mycket då vi har spärrat kalendern för typ hela vintern så inte jättesmart men men.

Nytt för i år är ju även att det är skolplikt från förskoleklass så nu har båda tjejerna skolplikt då de nu börjar förskoleklass och ettan. Det går inte resa runt på samma sätt utan största delen av resan kommer vara i huset i Ban Phe där skolan de ska gå på ligger. Sedan är det såklart jobbfrågan också, mannen i familjen behöver se över hur det ser ut för honom. Och jag som precis blivit egen har inte varit lika sugen på att boka resa. Men mitt mål i livet är ju att kunna arbeta platsoberoende för att kunna vara i Thailand en period varje år och då ska det bara lösas känner jag 🙂

Nu åter till reseplaneringen haha!

Resan jag kikade på i går som jag tycker kändes riktigt bra ser förtillfället ut ungefär sisåhär:

Utresa mitten av december till Bali där vi stannar ca 3 veckor. Sedan Kuala Lumpur i ca 3 nätter innan vi flyger direkt till Pattaya som bara ligger 8 mil ifrån Ban Phe. Då kommer vi dit lagom när vårterminen börjar för barnen och sedan får vi se hur länge vi har möjlighet att stanna i Thailand innan det blir dags för hemresa. Vi kan enligt denna reseplanering även hyra ut huset över jul och nyår, alldeles perfekt. Det ger extra klirr i reskassan inför Baliresan. Så om ni känner någon (smygreklam) som vill hyra ett hus för 6 personer över jul/nyår, hojta till 6000 sek/vecka, minimum 2 veckor.

Fortsättning följer gällande reseplanering! Blir nog efter helgen, imorgon ska tjejerna har garageloppis hemma och i helgen är det dags för cykelfest i byn där jag bor så en del att fixa med. Ha det gott så hörs vi!

Bästa ressällskapet (och så min man såklart, hur skulle de gå annars haha). Dock kan jag inte låta bli att tänka ibland när man planerade resor förr i tiden och man räknade pp vad det skulle kosta. Nu räknar man ju såklart hela tiden för fem och pengarna på resesparkontot behöver verkligen förvaltas på bästa sätt för att få så mycket resa som möjligt för pengarna!

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.