Köpa smycken i Dubai

2

Här kommer mina tips då man ska köpa smycken i Dubai:

Tjohoo, idag är det dags att beställa min vigselring och även en ny förlovningsring 🙂

Efter en något hetsig men väldigt god frukost så kastar sig hela familjen något trötta in i en taxi för att bege sig till en av Dubais alla Guld Soukar, mest spännande tycker nog jag att det är. Vi började med en glass, det är alltid bra att ha glada barn när man själv vill få något gjort.

Proffs på diamanter

På Souken hade jag bestämt möte med Johanna, en svensk tjej som bor i Dubai, hon är svag för diamanter och har kontakter med juvelerare på plats. Helt perfekt, då tiden vi har i Dubai egentligen är för kort för att lyckas framställa ringar enligt önskemål. Rekommenderat är att vara på plats ca 7 dagar för att man ska hinna beställa, prova och ev ändringar innan det är dags att hämta smyckena man beställt.

Köpa smycken i Dubai – hur går det till

I förväg hade jag mailat bilder på ungefär hur jag ville att ringarna skulle se ut och fått ett ungefärligt pris. I Dubai (2014) får man betala ungefär halva kostnaden för diamanterna jämförelsevis mot Sverige. Arbetskostnaden är också ungefär halva priset. Så det är riktigt värt att köpa guld och diamantringar i Dubai om man gör det i en seriös butik. Det är lätt annars att bli lurad och utbudet är enormt. Risken ( 🙂 )man får ta är att ringarna kostar lika mycket som hemma. Men man kommer hem med en större diamant än vad som var tänkt *asgarv*. Som ändå inte klassas som diamant i Dubai för den är för liten 🙂

Cara Jewellery

Vi träffade Stanley på Cara som Johanna har bra kontakt med. Kändes som Johanna var där med kunder i princip varje dag som ville ha hjälpt med att köpa smycken. Vi tittade på bilderna om hur jag ville att ringarna skulle se ut, efter ungefär 1,5 h var vi överens om utseende och pris för ringarna och om två dagar skulle de vara färdiga och vi skulle komma åter och hämta dem. Det kommer att blir riktigt spännande och tänk, vi ska verkligen gifta oss snart!

Om ni blir sugna på att köpa smycken i Dubai kan jag verkligen rekommendera Johanna, mer om hennes tjänster i Dubai: www.familyindubai.se

 

 

2 KOMMENTARER

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.