Frilans Livet

Livet som egen företagare

den
21 september, 2018

Idag tänkte jag dela med mig lite om livet som egen företagare! Tjohoo! Jag tycker själv det är väldigt roligt att läsa om andra som lever sina drömmar och jobbar lite mer efter sina villkor. Att jobba för något som man verkligen brinner för, det är ju då jobbet blir som roligast. För det är ju mycket det som det handlar om. Man är ju sin egna chef, som kan bestämma i princip allt men samtidigt har man ingen att luta sig emot när det blåser. Känns som en egenföretagare också kan jobba hur mycket som helst, och det förstår jag verkligen för man vill ju inte säga nej och tappa en kund. Det är ju ändå de som gör att man får mat på bordet (ni förstår vad jag menar). Det är en balans i livet och jag har bara börjat vandra min väg.. 🙂

Jag är väldigt visuell av mig och har alltid varit. Jag målar/sätter gärna upp ett mål och om jag verkligen tror på det så gör jag i princip vad som helst för att nå dit. Hela resan för mig med att starta eget har egentligen varit att jag vill spendera mer tid med familjen och de bästa månaderna på hela året är helt överlägset när vi är i Thailand eller på resande fot. När man bara är 🙂

Sedan är det det där med tålamodet. Helst skulle jag ju befinna mig i mål/drömläge redan i går haha. Men det går ju inte, så tålamod och små steg framåt är något jag jobba med 🙂 För ungefär en månad sedan när jag kickade igång på riktigt efter sommaren så satte jag upp flera delmål för att kunna nå mitt långsiktiga mål!

Nu har jag kunnat säga CHECK på några av dem:

Startat mitt alldeles egna företag och fått f-skattesedel

Skickat min första offert till ett företag!

Skickat min första faktura! (dock inte fått betalt ännu haha)

Tackat nej till ett jätteroligt jobberbjudande som inte ger mig den friheten jag vill ha

Fixat massa mindre roliga saker som fixa företagsförsäkring, kontakt f-kassan mm. mm.

Förra veckan fick jag klart med min förra arbetsgivare som jag jobbat en del för nu sista månaden att jag ska jobba liter mer där under oktober och november månad. Det var inte vad jag hade tänkt mig (men livet blir ju sällan vad man tänkt sig 🙂 ). Det känns dock väldigt bra, jag trivs verkligen där och mina kollegor är helt outstanding! Jag kan jobbet och vet hur alltid fungerar. Jag behöver inte heller ”jaga” jobb nu utan vet vad jag gör fram till december. Och det bästa av allt är när december kommer då säger jag Bye bye, mot sydligare breddgrader! 🙂 Inget dåligt samvete för någon kollega som man sätter i klistret, ingen sur chef, inga syrliga kommentarer. Utan bara Hej då. Den känslan alltså 🙂

Bild ovan: Jag ska säga att det går lite tvättmaskiner, plockas och styrs lite hemma de dagar jag jobbar hemifrån, de arbetsuppgifterna ger inte mycket klirr i kassan men välbefinnande i hjärtat 🙂

 

TAGGAR
RELATERADE INLÄGG
Omgiven av idioter

5 oktober, 2018

Ett år äldre

3 oktober, 2018

Pepp onsdag

26 september, 2018

Helg med kalas, lugn, husvisning och resefix

16 september, 2018

Visit i huvudstaden

13 september, 2018

Hemma helg

2 september, 2018

Välkommen vardag!

9 augusti, 2018

Borde jag vara orolig?

1 juni, 2018

2 Kommentarer
 1. Svara

  Stina

  22 september, 2018

  Åh vad kul med eget företag. Grattis. Kul att kunna uppfylla sina drömmar och mål.
  Jo jag är tillbaka på blogger men har bytt namn på min blogg. https://stinazresor.blogspot.com/ (f.d sparkling tajland)

  Ha en trevlig helg!
  //Stina

  • Svara

   Lindha Älenmark

   22 september, 2018

   Tusen tack! 🙂 Bra då har jag koll på dig 😉 Hoppas du med har en skön helg!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Lindha Älenmark - Reseinspiratör
Linköping

Hej och välkommen till resebloggen Time2travel.se. Här hoppas jag du ska finna inspiration till resor och upplevelser. Min passion i livet är resor och våra 3 barn som nu är 3, 5 och 7 år gamla har hängt med sedan de låg i magen. Det bjuds på mycket praktiska tips att resa med barn, resmålstips, hotellpärlor mm. Det blir mycket Thailandsinspiration där vi har vårt andra hem och tillbringar några månader varje vinter. Även en hel del resor i Europa och till övriga Världen. Allt i en härlig mix ifrån egenpaketerade resor med flyg, hotell och hyrbil till riktig charter med barnklubbar och allinklusive. Ett och annat inlägg om vardag, livet, familjen och träning dyker också upp ibland! time2travelse@gmail.com