den
26 november, 2017

Det är marknad i Ban Phe på måndagar och torsdagar. På marknaden i Ban Phe är det mycket mat, grönsaker, frukt, krims krams, och allt annat mellan himmel och jord. Tycker att marknaden under de senaste åren blivit lite mer kommersiell och turistanpassad om man får säga så. Men fortfarande en upplevelse och värt ett besök om man bor i Ban Phe eller i närheten.

Hitta till marknaden i Ban Phe: Om du kommer norr ifrån på strandvägen och åker söderut genom Ban Phe så passerar ni ett 7- Eleven på höger sida vid nästa större korsning svänger ni höger och i den korsningen så ligger Inner Cake Ban Phe. Psst riktigt trevligt café säger många, dock har jag inte själv kommit dit ännu.

 

Marknader i närheten av Ban Phe:

Om man ska mäta marknaderna i närområdet i storlek så är Klaeng klart störst, sedan Ban Phe och sedan Mae Phim. Mer om marknaderna i Klaeng och Mae Phim kan ni läsa om nedan. Det finns även en del små marknader här och var som tex i närheten av Wangborn pizza och bakom 7-Eleven på vägen mellan Ban Phe och Chakapong. Jag har dock ingen koll på vilka dagar dessa är utan vi brukar mest dyka på dem när vi susar fram på moppen till eller från middagen.

Vi är egentligen inga bra marknads shoppare. Vi brukar komma hem med något nytt nagellack (ta 3 st för 25 kr), badtofflor vuxen eller barn ca 25 kr/st, 1 vattenmelon 13 kr, nya solbrillor vuxen eller barn ca 25 kr/st.

 

Har ni tips om något annat som är spännande eller prisvärt på marknader i Thailand, hit me!

 

http://nysite2018.wpengine.com/marknad-i-klaeng/

http://nysite2018.wpengine.com/marknad-i-mae-phim/

Hittade även tips om en annan marknad i Ban Phe som Stina skrivit om på Sparkling Thailand, den ska jag besöka nästa gång jag åker dit. Thailändsk mat yammie 🙂 Mer om den marknaden kan du läsa HÄR!

TAGGAR
RELATERADE INLÄGG

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Lindha Älenmark - Reseinspiratör
Linköping

Hej och välkommen till resebloggen Time2travel.se. Här hoppas jag du ska finna inspiration till resor och upplevelser. Min passion i livet är resor och våra 3 barn som nu är 3, 5 och 7 år gamla har hängt med sedan de låg i magen. Det bjuds på mycket praktiska tips att resa med barn, resmålstips, hotellpärlor mm. Det blir mycket Thailandsinspiration där vi har vårt andra hem och tillbringar några månader varje vinter. Även en hel del resor i Europa och till övriga Världen. Allt i en härlig mix ifrån egenpaketerade resor med flyg, hotell och hyrbil till riktig charter med barnklubbar och allinklusive. Ett och annat inlägg om vardag, livet, familjen och träning dyker också upp ibland! time2travelse@gmail.com