Omgiven av idioter

0

Omgiven av idioter, har ni läst boken?

I måndags var vi på föreläsning med Thomas Erikson som skrivit boken: Omgiven av idioter. Jag tyckte föreläsning var riktigt bra och vi fick skratta en hel del. Det är igenkänning deluxe om man säger så. Kortfattat för er som inte läst den så handlar det om att man delar in personligheter i 4 olika färger. Man kan ha mycket eller lite av varje färg.

Thomas gick igenom vad som kännetecknar de olika personligheterna och vissa personer är ju väldigt mycket en färg. Riktigt bra att gå tillsammans i en arbetsgrupp och lyssna på eller läsa boken och diskutera runt. Man får verkligen en helt annan förståelse för vissa kollegors olika beteende. Samtidigt som man även på föreläsningen fick höra hur man själv uppfattas av andra som inte är samma färg som man själv. Riktigt roligt och lärorikt, mycket självinsikt får man också för er som inte redan har det 🙂

Åter till boken som jag faktiskt köpte för länge sedan men inte läste klart, tyckte den var lite tjatig. Men smaken är ju som baken och Thomas har även skrivit fler böcker efter denna, som Omgiven av psykopater och Omgiven att Dåliga chefer om du blir sugen på att läsa. Här kan du köpa

Något som jag även också funderade på var, varför måste de flesta ”kända” föreläsarna i Sverige vara män i 50-60 års åldern. HALLLÅ vi vill se mer Girl Power här. Satt själv och funderade på, vad skulle jag bli pepp att lyssna på?

Skulle man kunna starta föreläsningar/workshops om:

Att leva sin dröm? eller varför inte 100 bästa tipsen att resa med barn? Vad tror ni, skulle det finnas något intresse tror ni??

(Bild ovan tagen på föreläsningen med Thomas Erikson i Norrköping, Bild på bok tagen ifrån Adlibris hemsida)

 

Lämna gärna en kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.