Ban Phe/Mae Phim Familjeresor Thailand

Oriental Beach Village

den
10 mars, 2018

Oriental Beach Village och Oriental Beach Condominium är ett riktigt trevligt och välskött område som ligger på Chakpongstranden. Ett av få husområden som ligger precis på stranden i Rayong området ( Ban Phe/ Mae Phim).

Bild tagen från vägen

Fordonsfritt område, gångvägen genom husområdet ner mot havet

Husen på området ägs av thailändare, europeér och även svenskar. Det är inte så många hus på området som hyrs ut så det upplevs aldrig fullt med folk (iallafall inte de gånger vi varit där)

Delar av menyn i den lilla poolrestaurangen. Det är ett par som driver den, väldigt trevliga och lagar riktigt god mat för vuxna och barn

Poolrestaurangen är öppen kl.9-20 varje dag

Det finns 3 pooler på området. Bilden är på poolområdet på husdelen som ligger precis vid havet, det finns även en pool längre upp i området som ligger vid lägenheterna. Vissa av husen längre upp på området delar på en långsmal pool som det är poolaccess direkt ifrån terassen.

Bild tagen från havet

Stranden nedanför Oriental Beach Village

Pad thai med räkor, 80 bath (20 sek). En av Thailands bäst enligt min smak

Det finns även en restaurang inne på området, Oriental Bistro

Poolen vid lägenhetshotellet Oriental Beach Condominium

Gymmet som ligger i lägenhetsdelen på Oriental Beach Condominium, tillgängligt för alla på området

Poolen vid lägenhetsdelen på Oriental Beach Condominium

Inte världens bästa bild men man ser väl hur området ser ut. När vi hyrde hus där så tyckte jag det var lite svårt att få uppfattning om var huset låg på området, hade önskat denna bild då.

De finns ca 10 restauranger inom 10 minuters promenad ifrån Oriental Beach Village, man får gå längs huvudvägen. Reflex och ficklampa behövs för säkerhetens skull!

Ytterligare en restaurang på gångavstånd ifrån Oriental Beach Village längs huvudvägen

Grace restaurang, omtyckt av många

Minimarket ca 5 minuters promenad ifrån området

Chomtalay bjuder på god mat till schyssta priser

Närmsta strandrestaurangen inom promenadavstånd, även öppen kvällstid. Mysigt och gott!

Restaurangen Three Trees Beach sett ifrån vägen

Jeed är en av restaurangerna som ligger närmst Oriental Beach Village. Barnen älskar deras pannkakor, kan det vara för tillbehören(?)

Jag rekommenderar att man har en moppe/sareng när man hyr hus här för att kunna röra sig lite mer fritt. Men man klarar sig helt klart utan, en hel del nås till fot och det finns en del restauranger och strandhak som har fri pick-up om vill besöka dem.

http://nysite2018.wpengine.com/oriental-beach-pool-chill/

http://nysite2018.wpengine.com/restaurang-mandag/

TAGGAR
RELATERADE INLÄGG

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Lindha Älenmark - Reseinspiratör
Linköping

Hej och välkommen till resebloggen Time2travel.se. Här hoppas jag du ska finna inspiration till resor och upplevelser. Min passion i livet är resor och våra 3 barn som nu är 3, 5 och 7 år gamla har hängt med sedan de låg i magen. Det bjuds på mycket praktiska tips att resa med barn, resmålstips, hotellpärlor mm. Det blir mycket Thailandsinspiration där vi har vårt andra hem och tillbringar några månader varje vinter. Även en hel del resor i Europa och till övriga Världen. Allt i en härlig mix ifrån egenpaketerade resor med flyg, hotell och hyrbil till riktig charter med barnklubbar och allinklusive. Ett och annat inlägg om vardag, livet, familjen och träning dyker också upp ibland! time2travelse@gmail.com