den
12 januari, 2018

I går blev vi alla shoppingsugna och bokade en minibuss för shopping i Rayong. En minibuss med chaufför som väntar utanför varje ställe man vill till kostar ca 1600 bath (400 sek) för 5 timmars shopping. Om man inte hinner på den tiden så kostar det ca 20 sek extra för varje timme.

Vi började med Big C i Rayong som är typ som Ica Maxi. På andra sidan motorvägen ligger Central Plaza (shopping center) som sammanbinds med en gångbro, så man går lätt emellan.

På Big C shoppade vi massa bra att ha saker till huset. Tvättställning, soptunna, skoställ, kuddar, verktygslåda, kabelförlängning mm. Kanske inte låter så kul men det är så skönt när det väl är på plats. Älskar ordning och reda!

Sedan blev det Central Plaza, lite shopping och middag. Vi käkade på Pizza Company som vi typ alltid gör när vi är där. Jättegoda pizzor och sallader, barnmeny, är typ som Pizza Hut hemma.

Efter Central Plaza var klockan nästan 20.00 och vi hade planerat in sista shopping i Rayong stoppet på kvällsmarknaden som ligger bakom Tesco Lotus i Rayong. Det var första gången för oss och den marknaden kan jag verkligen rekommendera, mat och ”turistmarknad” i ett. Tjejerna shoppade örhängen för 5 kr paret!! Inte äkta men väldig fina. Precis bredvid marknaden när man går från Tesco Lotus till marknaden ligger en 20 bath affär. Alltså att nästan allt kostar 20 bath (5 kr). Där hann jag få tag på 2 dörrmattor och 2 pussel till barnen, vilket kap!

Det var en trött liga som kom hem till huset. Fantastiska barn!! Lite gnäll här och var men det gick ändå superbra.

När vi lagom skulle lägga oss så började Vilgot att kaskad kräkas, 2 nersydda sängar, 2 duschningar och 2 timmar senare så somnade äntligen alla. Själv kunde jag inte somna, magen värkte och det kändes inte hundra. Efter en timme var det min tur. Alltså fy vad hemskt det är.. Grät nästan när jag väckte Martin, stackars mig. Helt svettig och skakis kröp jag ner igen. Har knappt sovit något i natt, rädd för att spy mera. I morse var det Sagas tur, men lite mildare. Vilken pers….

 

Tack, lilleman sov 1,5 h när vi shoppade på Big C

2 vagnar behövdes

Bottenvåningen på Big C, vi har ofta en publik som tittar på oss ( mest barnen )

Att dra runt på lillsyrran är inte alltid så kul

Glass stopp på Diary Queen på Central Plaza

Mjukglass med colasås och salta nötter, mums

Fruktshake på marknaden i Rayong

Hårklippning 150 bath ( 40 sek )

Marknaden i Rayong

Hemma med massa bra att ha saker

Nöjd tjeja över sitt nya mobilskal som hon har till sin spelmobil

http://nysite2018.wpengine.com/shoppa-i-rayong/

Mer inspo Shopping i Rayong:

http://sparklingtajland.blogspot.com/2017/07/shopping-i-rayong.html

 

TAGGAR
RELATERADE INLÄGG

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Lindha Älenmark - Reseinspiratör
Linköping

Hej och välkommen till resebloggen Time2travel.se. Här hoppas jag du ska finna inspiration till resor och upplevelser. Min passion i livet är resor och våra 3 barn som nu är 3, 5 och 7 år gamla har hängt med sedan de låg i magen. Det bjuds på mycket praktiska tips att resa med barn, resmålstips, hotellpärlor mm. Det blir mycket Thailandsinspiration där vi har vårt andra hem och tillbringar några månader varje vinter. Även en hel del resor i Europa och till övriga Världen. Allt i en härlig mix ifrån egenpaketerade resor med flyg, hotell och hyrbil till riktig charter med barnklubbar och allinklusive. Ett och annat inlägg om vardag, livet, familjen och träning dyker också upp ibland! time2travelse@gmail.com