Ban Phe/Mae Phim Familjeresor Koh Chang Thailand

Sista dagen på Koh Chang

den
8 juli, 2018

Regn och regn. Det är helt galet hur vädret kan skilja sig på bara 18 mils avstånd. På Koh Chang är prognosen de kommande dagarna ca 40 mm regn och i Ban Phe ca 5 mm regn. Och det är verkligen så också, regnigt alltså.

Dagens utflykt blev att ta oss söderut ut på ön till Bang Bao. En pir där många båtar utgår ifrån ut till de olika öarna i närheten. Jag hade sett lite mysiga bilder på denna pir som är kantad av butiker och restauranger, det blev ett trevligt besök. Vi åkte även igenom många andra små byar/stränder på vägen ner och det är ju alltid kul att se hur det ser ut tycker jag, att få en känsla över var man är.

När vi parkerat så möts vi såklart av en 7Eleven, jag vet att jag skrivit det förut och det är familjens bästa affär. Man vet exakt vad som finns och det passar perfekt när barnen blir hungriga eller mellis sugna. De äter oftast varma småkorv med ketchup som äts ur påse med små trästicks. Det går alltid hem och gör alla mätta och glada! Inte så exotiskt men väldigt smidigt.

Bang Bao Pier!

Souvenirshopping ut längs piren

Någon som verkligen gått all in

Vårt rum på Centara Koh Chang Tropicana Resort

Vi bodde i en premium deluxe cottage med 2 st ca 140 cm sängar bäddade för 2 pers i varje + en spjälsäng till lilleman 3 år. Det var väldigt mycket fönster i rummet och väldigt mycket grönska utanför. Så det blev en riktigt lummig och mysig känsla. Vissa av dessa rum har även en utedusch, riktigt mysigt faktiskt. En kväll satt Saga och lös på mig med mobilen för att jag skulle kunna se någonting och inga äckliga djur skulle komma, myspys deluxe. Hela hotellets trädgård var fantastiskt fint skött!

Kids Club öppet kl.10-17, en del aktiviter vid vissa tidpunkter. Verkligen lowseason. Riktigt bra läge, vid stranden och med skugga.

Hotellets egna ört trädgård

Bye bye! Barnen blev så förtjusta i tjejen som jobbade i Kids Club, de lärde henne lite svenska. De fick göra pärlarmband och äta chips så jag förstår att hon blev omtyckt fort 😉

TAGGAR
RELATERADE INLÄGG

LÄMNA EN KOMMENTAR

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Lindha Älenmark - Reseinspiratör
Linköping

Hej och välkommen till resebloggen Time2travel.se. Här hoppas jag du ska finna inspiration till resor och upplevelser. Min passion i livet är resor och våra 3 barn som nu är 3, 5 och 7 år gamla har hängt med sedan de låg i magen. Det bjuds på mycket praktiska tips att resa med barn, resmålstips, hotellpärlor mm. Det blir mycket Thailandsinspiration där vi har vårt andra hem och tillbringar några månader varje vinter. Även en hel del resor i Europa och till övriga Världen. Allt i en härlig mix ifrån egenpaketerade resor med flyg, hotell och hyrbil till riktig charter med barnklubbar och allinklusive. Ett och annat inlägg om vardag, livet, familjen och träning dyker också upp ibland! time2travelse@gmail.com